کیست پیلونیدال و یا مویی میتواند بسیار دردآور باشد و موجب آشفتگی و بیقراری شدید در زمان فعالیتهای روزمره شود. جراحی میتواند این مشکل را برطرف کند، اما اگر بازگشت پیدا کند، باید دوباره درمان شود. کلینیک آنیل به خوبی از این موضوع آگاه است که شما نمیخواهید بیش از یک بار جراحی انجام دهید، بنابراین شما را تشویق میکند که یک روش درمانی با میزان موفقیت ثابت شده، مانند لیزر را انتخاب کنید. از آنجایی که میزان موفقیت درمان پیلونیدال با این تکنیک مورد نظر بالا و کم تهاجمی هست، دلیل خوبی خواهید داشت که به خواندن مقاله ادامه دهید.
این مطلب را از دست ندهید : کیست مویی چیست و روش های قدیمی درمان
درمان کیست مویی با لیزر چگونه کار میکند؟
جراحی لیزر یک درمان تا اندازهای فوری و نتیجهبخش برای کیست مویی است. این کیستها که در نزدیکی بالای دنبالچه قرار دارند، جیبهایی هستند که با مو و مواد زائد فرو میروند و موجب عفونت میشوند. هدف از جراحی، تمیز کردن منطقه عفونی و از بین بردن گودال است تا عفونت پیشرفت نکند.
این تکنیک کم تهاجمی و مشابه روشهای سنتی شروع میشود. ابتدا تیم پزشکی، ناحیه را بیحس میکند تا بیمار در طول عمل راحت باشد. سپس، پزشک شروع به برداشتن موهای کیست میکند. در برخی مواقع، ممکن است از یک ابزار تیز برای برداشتن حفره استفاده و در برخی از جراحیهای پیلونیدال نیز به هیچ وجه اکسیزیون انجام نمیشود و از این تکنیک به تنهایی برای بهبود ناحیه عفونی استفاده میشود.
برای تکمیل این روش از فیبر لیزری مخروطی که حلقهای از نور با شدت بالا تولید میکند، استفاده میشود. فیبر داخلی پروب با نوک شیشهای پوشانده شده است. پزشک این پروب را در دهانه سینوس پیلونیدال به گونهای، قرار می دهد که پرتو دستگاه در یک سمت با دهانه پیلونیدال قرار گیرد. پالسهای انرژی لیزر روی زخم اعمال میشود تا سینوس را ببندد. نور لیزر پوشش دستگاه را از بین و دهانه را فرو میریزد. این درمان در طول مسیر تکرار میشود.
درمان کیست مویی با لیزر درمانی چه فوایدی دارد؟
پزشکان کلینیک آنیل عقیده دارند، میزان موفقیت درمان کیست مویی با لیزر تنها دلیل مزیت این روش نسبت به جراحیهای سنتی نیست. در این روش، هیچ برش و یا زخمی بیشتر از بزرگ کردن کمی دهانه موجود نیست. همچنین مفید است، زیرا زمان بهبودی معمولا کوتاهتر و آسانتر است.
بستری یک روزه در بیمارستان تنها چیزی است که معمولاً برای این نوع درمان، لازم است. بیمار در همان روز پس از یک دوره مراقبت کوتاه در بهبودی، مرخص میشود. بیمارانی که جراحی با این تکنیک را انجام میدهند معمولا زودتر از افرادی که جراحیهای سنتی انجام میدهند، میتوانند به فعالیتهای عادی خود بازگردند. مطالعات نشان داده است، افرادی که لیزر درمانی را جهت برداشتن کیست مویی خود انتخاب میکنند، به طور متوسط میتوانند 2 تا 4 روز قبل از افرادی که تحت روشهای سنتی قرار میگیرند، به انجام کارهای روزمره و سر کار خود بازگردند.
علاوه بر این، باعث درد کمتری برای بیمار میشود. حتی به جرات میتوان گفت که این بیماران به طور متوسط حدود پنج روز پس از جراحی مسکن مصرف میکنند.
این مطلب را از دست ندهید : علل ایجاد کیست مویی
درمان کیست مویی با لیزر و نکات مهم آن
درمان کیست مویی با لیزر، مانند هر جراحی دیگر دارای نکات مهمی هست که توصیه میشود از آن اطلاع داشته باشید تا بدون هیچ نگرانی به انجام آن اقدام کنید. پس در اینجا کلینیک آنیل، برخی از نکات مهم را خواهد گفت:
· بیمار بهتر است، تعیین صلاحیت برای درمان را به پزشک خود واگذار کند.
· پزشک بر اساس علائم بیمار و سونوگرافی، ضایعه را باید مورد ارزیابی قرار دهد. این بدان معنا است که تنها با معاینه سطحی، تشخیص نهایی نباید داده شود.
· در این روش درمانی، بیماران باید مراقب باشند تا دستورالعملهای پزشک خود را به درستی دنبال کنند.
· این نوع بیماری، بیشتر در میان جوانان شایع و درد آن در شیار میانی باسن شروع میشود.
· در برخی موارد پیدایش این بیماری با مقداری تورم و یا ترشحات بدبو همراه است.
·
مطلب آخر:
بدیهی است که با خواندن این مقاله، درمان این بیماری به روش جراحی سنتی رواج زیادی پیدا نکند. اما درمان کیست مویی توسط لیزر به درستی باید صورت گیرد تا این بیماری مجددا بر نگردد. پس انجام آن به پزشک متخصص و کلینیک مجهز نیاز دارد. به همین علت ما انجام درمان را در کلینیک آنیل توصیه میکنیم.