در چه صورت برای بواسیر( هموروئید) به پزشک مراجعه کنیم؟
  • ادمین
  • 09/27/2023
  • 0
  • 853

در چه صورت برای بواسیر( هموروئید) به پزشک مراجعه کنیم؟

بواسیر وضعیتی است که با تورم در قسمت پایین مقعد  مشخص می شود. بواسیر یک مشکل شایع به خصوص در افراد بین 45 تا 75 سال است. 

از هر 20 نفر در ایالات متحده یک نفر به هموروئید مبتلا است و حدود نیمی از افراد بالای 50 سال با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. 

بواسیر می تواند در داخل بدن (داخل مقعد) یا خارج آن باشد. اغلب علائم هموروئید، مانند خارش یا درد خفیف، اغلب در خانه با داروهای بدون نسخه قابل درمان هستند. 

اما در برخی موارد برای درمان این مشکل باید به پزشک مراجعه کرد و در بسیاری از موارد ممکن است داروهای خاصی برای درمان این مشکل تجویز شود و یا جراحی هموروئید ضروری باشد.

 هموروئیدهای متورم و بیرون زده را توده نیز می نامند. هر زمان که خونریزی مقعدی دارید یا توده ای در مقعد خود احساس می کنید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که مشکل جدی تری شما را تهدید نمی کند.

 در این مقاله به بررسی این مشکل، علل، علائم و نحوه درمان هموروئید می پردازیم.

 

بواسیر چیست؟

 

هموروئید که به آن بواسیر نیز می گویند، سیاهرگ های متورم مقعد و پایین رکتوم هستند که شبیه به رگ های واریسی است. هموروئید می تواند در مقعد (بواسیر داخلی) یا زیر پوست اطراف مقعد (بواسیر خارجی) ظاهر شود. از هر چهار بزرگسال، یک نفر در مقطعی از زندگی خود دچار هموروئید می شود. عوامل مختلفی می توانند باعث ایجاد هموروئید شوند، اما علت اصلی این مشکل مشخص نیست. خوشبختانه درمان های موثری برای این مشکل وجود دارد. اکثر افراد می توانند با تغییر سبک زندگی یا درمان های خانگی از شر این مشکل خلاص شوند. یبوست می تواند یکی از دلایل هموروئید باشد. بنابراین، رژیم غذایی بدون ایجاد یبوست می تواند تا حدودی این مشکل را کاهش دهد.

 

علل اصلی هموروئید

 

سرطان می تواند در اثر فشار در مقعد یا راست روده ایجاد شود. یا از صدمات وارده در این ناحیه آرتریت یک انسداد یا کندی جریان خون به روده است که باعث تورم و کبودی می شود. بواسیر ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. این عوامل عبارتند از:

 

یبوست یا اسهال مزمن

 

بارداری

 

اضافه وزن

 

نشستن طولانی

 

داشتن یک رژیم غذایی کم فیبر

 

بلند کردن مکرر اجسام سنگین

 

رابطه جنسی در مقعد

 

التهاب مقعد

 

هموروئید نیز با افزایش سن بیشتر دیده می شود. زیرا بافت همبند که هموروئیدهای داخلی را در داخل راست روده نگه می‌دارد می‌تواند ضعیف باشد و باعث بیرون زدگی ورید (پرولپس) از طریق مقعد شود.

 

درمان خانگی هموروئید

 

اگرچه هموروئید می تواند بسیار ناراحت کننده باشد، اما درمان های زیادی وجود دارد که می تواند به کاهش درد و ناراحتی ناشی از هموروئید کمک کند.

 

بعد از هر بار اجابت مزاج، حمام آب گرم بگیرید یا 10 تا 15 دقیقه بنشینید.

 

اطراف مقعد را روزانه با آب گرم بشویید.

 

از دستمال مرطوب یا پاک کننده های معطر برای تمیز کردن مقعد خود استفاده نکنید. زیرا باعث تحریک و خشکی بیشتر ناحیه می شود.

 

یک کمپرس سرد تهیه کنید و آن را روی ناحیه ای که احساس درد می کنید قرار دهید.

 

برای رفع یبوست از ملین استفاده کنید.

 

مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن مصرف کنید.

 

برای جلوگیری از هموروئید یا تسکین علائم آن می توانید شیوه زندگی خود را تغییر دهید. این تغییرات عبارتند از:

 

از زور زدن در هنگام اجابت مزاج خودداری کنید.

 

زمان حضور در توالت را کاهش دهید.

 

غذاهای غنی از فیبر بخورید. فیبر باعث افزایش حجم مدفوع می شود. به همین دلیل، می‌تواند راحت‌تر از طریق روده حرکت کند و مدفوع را مرطوب نگه دارد، و اجابت آن را با مشکل و درد کمتر می‌کند.

 

مصرف مایعات خود را افزایش دهید. سعی کنید در طول روز 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. اگر نمی خواهید آب بنوشید، می توانید نوشیدنی های دیگر را امتحان کنید. نوشیدن آب کافی از کم آبی بدن جلوگیری می کند و حرکات روده را تسهیل می کند.

 

 ورزش منظم به روده ها کمک می کند تا به درستی و منظم عمل کنند.

 

از پمادهای موضعی استفاده کنید. کرم ها و شیاف های بدون نسخه می توانند به کاهش درد و تورم کمک کنند.

 

چه زمانی برای درمان هموروئید به پزشک مراجعه کنیم؟

 

مدت زمان درمان بواسیر چقدر است؟ هموروئید خفیف را می توان در چند روز درمان کرد. اگرچه درمان هموروئیدهای شدیدتر زمان بیشتری می برد. اکثر بواسیرها را می توان در خانه با درمان های خانگی درمان کرد، اما اگر درد یا خونریزی شدید باشد، هموروئید ادامه خواهد داشت. اگر بعد از یک هفته دچار هموروئید دردناک، خونریزی و خارش شدید، برای ارزیابی و درمان به پزشک مراجعه کنید. 

اگرچه این یک مشکل رایج نیست، اما اگر دچار سرگیجه، تپش قلب یا خونریزی زیاد مقعدی شدید، این می تواند بسیار خطرناک و اورژانسی باشد و باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

 

برای درمان هموروئید به کدام پزشک مراجعه کنیم؟

 

در برخی موارد، متخصصان پزشکی می توانند به شما در درمان تومورها کمک کنند. اما اگر تومورها شدید باشند، مراجعه به متخصص گوارش یا جراحی روده ضروری است. این پزشکان می توانند بهترین درمان را برای بواسیر ارائه دهند. مانند:

جراحی با نوار لاستیکی

جراح یک نوار لاستیکی مخصوص طبی را در اطراف هموروئید قرار می دهد تا خونریزی را متوقف کند. پس از چند روز، هموروئیدها و نوارهای لاستیکی خشک می شوند و خشک می شوند و می ریزند، اما ممکن است چند هفته طول بکشد تا ناحیه آسیب دیده به طور کامل بهبود یابد. این مرحله معمولاً بسیار دردناک است و با خونریزی همراه است، البته درد با مسکن کاهش می یابد.

 

هموروئیدکتومی:

 

هموروئیدکتومی نوعی درمان برای هموروئید یا همان بواسیر است که در آن جراحی برای برداشتن بواسیر انجام می شود.

 

درمان بواسیر با استپلر:

 

در این روش که عمدتاً برای بواسیر داخلی استفاده می شود، از منگنه برای برداشتن بافت استفاده می شود.

 

اسکلروتراپی:

 

اسکلروتراپی شامل تزریق یک محلول شیمیایی به طور مستقیم به بواسیر است تا آنها را کوچک کند.

 

لیزر: 

در این روش از لیزر الکتریکی برای برداشتن بافت اسکار استفاده می شود.

 

سخن آخر

 

برخی از افراد خجالت می کشند که با پزشک خود در مورد خونریزی خود صحبت کنند، اما باید بدانید که هموروئید یک مشکل رایج است. آنها به راحتی قابل درمان هستند، بنابراین نیازی به تجربه درد و ناراحتی زیادی ندارید. درمان زودهنگام به شما اجازه می دهد تا یک زندگی عادی و بدون درد را تجربه کنید.

 

نظرات