به کلینیک آنیل خوش آمدید

آخرین مقالات

در چه صورت برای بواسیر( هموروئید) به پزشک مراجعه کنیم؟

در چه صورت برای بواسیر( هموروئید) به پزشک مراجعه کنیم؟

بواسیر وضعیتی است که با تورم در قسمت پایین مقعد  مشخص می شود. بواسیر یک مشکل شایع به خصوص در افراد بین 45 تا 75 سال است. 

از هر 20 نفر در ایالات متحده یک نفر به هموروئید مبتلا است و حدود نیمی از افراد بالای 50 سال با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. 

بواسیر می تواند در داخل بدن (داخل مقعد) یا خارج آن باشد. اغلب علائم هموروئید، مانند خارش یا درد خفیف، اغلب در خانه با داروهای بدون نسخه قابل درمان هستند. 

اما در برخی موارد برای درمان این مشکل باید به پزشک مراجعه کرد و در بسیاری از موارد ممکن است داروهای خاصی برای درمان این مشکل تجویز شود و یا جراحی هموروئید ضروری باشد.

 هموروئیدهای متورم و بیرون زده را توده نیز می نامند. هر زمان که خونریزی مقعدی دارید یا توده ای در مقعد خود احساس می کنید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که مشکل جدی تری شما را تهدید نمی کند.

 در این مقاله به بررسی این مشکل، علل، علائم و نحوه درمان هموروئید می پردازیم.

 

بواسیر چیست؟

 

هموروئید که به آن بواسیر نیز می گویند، سیاهرگ های متورم مقعد و پایین رکتوم هستند که شبیه به رگ های واریسی است. هموروئید می تواند در مقعد (بواسیر داخلی) یا زیر پوست اطراف مقعد (بواسیر خارجی) ظاهر شود. از هر چهار بزرگسال، یک نفر در مقطعی از زندگی خود دچار هموروئید می شود. عوامل مختلفی می توانند باعث ایجاد هموروئید شوند، اما علت اصلی این مشکل مشخص نیست. خوشبختانه درمان های موثری برای این مشکل وجود دارد. اکثر افراد می توانند با تغییر سبک زندگی یا درمان های خانگی از شر این مشکل خلاص شوند. یبوست می تواند یکی از دلایل هموروئید باشد. بنابراین، رژیم غذایی بدون ایجاد یبوست می تواند تا حدودی این مشکل را کاهش دهد.

 

علل اصلی هموروئید

 

سرطان می تواند در اثر فشار در مقعد یا راست روده ایجاد شود. یا از صدمات وارده در این ناحیه آرتریت یک انسداد یا کندی جریان خون به روده است که باعث تورم و کبودی می شود. بواسیر ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. این عوامل عبارتند از:

 

یبوست یا اسهال مزمن

 

بارداری

 

اضافه وزن

 

نشستن طولانی

 

داشتن یک رژیم غذایی کم فیبر

 

بلند کردن مکرر اجسام سنگین

 

رابطه جنسی در مقعد

 

التهاب مقعد

 

هموروئید نیز با افزایش سن بیشتر دیده می شود. زیرا بافت همبند که هموروئیدهای داخلی را در داخل راست روده نگه می‌دارد می‌تواند ضعیف باشد و باعث بیرون زدگی ورید (پرولپس) از طریق مقعد شود.

 

درمان خانگی هموروئید

 

اگرچه هموروئید می تواند بسیار ناراحت کننده باشد، اما درمان های زیادی وجود دارد که می تواند به کاهش درد و ناراحتی ناشی از هموروئید کمک کند.

 

بعد از هر بار اجابت مزاج، حمام آب گرم بگیرید یا 10 تا 15 دقیقه بنشینید.

 

اطراف مقعد را روزانه با آب گرم بشویید.

 

از دستمال مرطوب یا پاک کننده های معطر برای تمیز کردن مقعد خود استفاده نکنید. زیرا باعث تحریک و خشکی بیشتر ناحیه می شود.

 

یک کمپرس سرد تهیه کنید و آن را روی ناحیه ای که احساس درد می کنید قرار دهید.

 

برای رفع یبوست از ملین استفاده کنید.

 

مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن مصرف کنید.

 

برای جلوگیری از هموروئید یا تسکین علائم آن می توانید شیوه زندگی خود را تغییر دهید. این تغییرات عبارتند از:

 

از زور زدن در هنگام اجابت مزاج خودداری کنید.

 

زمان حضور در توالت را کاهش دهید.

 

غذاهای غنی از فیبر بخورید. فیبر باعث افزایش حجم مدفوع می شود. به همین دلیل، می‌تواند راحت‌تر از طریق روده حرکت کند و مدفوع را مرطوب نگه دارد، و اجابت آن را با مشکل و درد کمتر می‌کند.

 

مصرف مایعات خود را افزایش دهید. سعی کنید در طول روز 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. اگر نمی خواهید آب بنوشید، می توانید نوشیدنی های دیگر را امتحان کنید. نوشیدن آب کافی از کم آبی بدن جلوگیری می کند و حرکات روده را تسهیل می کند.

 

 ورزش منظم به روده ها کمک می کند تا به درستی و منظم عمل کنند.

 

از پمادهای موضعی استفاده کنید. کرم ها و شیاف های بدون نسخه می توانند به کاهش درد و تورم کمک کنند.

 

چه زمانی برای درمان هموروئید به پزشک مراجعه کنیم؟

 

مدت زمان درمان بواسیر چقدر است؟ هموروئید خفیف را می توان در چند روز درمان کرد. اگرچه درمان هموروئیدهای شدیدتر زمان بیشتری می برد. اکثر بواسیرها را می توان در خانه با درمان های خانگی درمان کرد، اما اگر درد یا خونریزی شدید باشد، هموروئید ادامه خواهد داشت. اگر بعد از یک هفته دچار هموروئید دردناک، خونریزی و خارش شدید، برای ارزیابی و درمان به پزشک مراجعه کنید. 

اگرچه این یک مشکل رایج نیست، اما اگر دچار سرگیجه، تپش قلب یا خونریزی زیاد مقعدی شدید، این می تواند بسیار خطرناک و اورژانسی باشد و باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

 

برای درمان هموروئید به کدام پزشک مراجعه کنیم؟

 

در برخی موارد، متخصصان پزشکی می توانند به شما در درمان تومورها کمک کنند. اما اگر تومورها شدید باشند، مراجعه به متخصص گوارش یا جراحی روده ضروری است. این پزشکان می توانند بهترین درمان را برای بواسیر ارائه دهند. مانند:

جراحی با نوار لاستیکی

جراح یک نوار لاستیکی مخصوص طبی را در اطراف هموروئید قرار می دهد تا خونریزی را متوقف کند. پس از چند روز، هموروئیدها و نوارهای لاستیکی خشک می شوند و خشک می شوند و می ریزند، اما ممکن است چند هفته طول بکشد تا ناحیه آسیب دیده به طور کامل بهبود یابد. این مرحله معمولاً بسیار دردناک است و با خونریزی همراه است، البته درد با مسکن کاهش می یابد.

 

هموروئیدکتومی:

 

هموروئیدکتومی نوعی درمان برای هموروئید یا همان بواسیر است که در آن جراحی برای برداشتن بواسیر انجام می شود.

 

درمان بواسیر با استپلر:

 

در این روش که عمدتاً برای بواسیر داخلی استفاده می شود، از منگنه برای برداشتن بافت استفاده می شود.

 

اسکلروتراپی:

 

اسکلروتراپی شامل تزریق یک محلول شیمیایی به طور مستقیم به بواسیر است تا آنها را کوچک کند.

 

لیزر: 

در این روش از لیزر الکتریکی برای برداشتن بافت اسکار استفاده می شود.

 

سخن آخر

 

برخی از افراد خجالت می کشند که با پزشک خود در مورد خونریزی خود صحبت کنند، اما باید بدانید که هموروئید یک مشکل رایج است. آنها به راحتی قابل درمان هستند، بنابراین نیازی به تجربه درد و ناراحتی زیادی ندارید. درمان زودهنگام به شما اجازه می دهد تا یک زندگی عادی و بدون درد را تجربه کنید.

 

ادامه مطلب
درمان بواسیر (هموروئید) با لیزر چگونه انجام می شود؟

درمان بواسیر (هموروئید) با لیزر چگونه انجام می شود؟

 

معمولا رگهای واریسی در مقعد را هموروئید  می نامند. خون از طریق سرخرگ ها به مقعد می رسد و از طریق سیاهرگ ها به قلب باز می گردد. هنگامی که گردش خون به هر دلیلی مختل می شود، فشار داخلی رگ ها به تدریج افزایش می یابد و باعث پیچ خوردگی و گشاد شدن آن ها (واریس) می شود.

جراحی هموروئید با لیزر معمولاً برای هموروئید درجه 3 و 4 انجام می شود که در ادامه به درمان بواسیر با  لیزر می پردازیم.

هموروئید شبکه ای از عروق است که در بدن نزدیک مجرای ادرار قرار دارند. اگر فشار بیش از حد به این ناحیه یعنی مقعد وارد شود، سیاهرگ های این ناحیه در اثر فشار وارده ملتهب و برجسته می شوند و در نهایت به صورت امتداد گوشتی از ناحیه مقعد خارج می شوند. به این عارضه هموروئید می گویند. بواسیر یا هموروئید ممکن است علل مختلفی داشته باشد و یکی از شایع ترین بیماری ها در جامعه است. در این مطلب در مورد بواسیر و روش های درمان بواسیر با لیزر صحبت می کنیم.

بسیاری از افرادی که از بواسیر رنج می برند از درد ناشی از جراحی هموروئید بسیار می ترسند، اما امروزه با استفاده از روش های نوین پزشکی و لیزر هموروئید، سایر بیماران از درمان این عارضه هراس دارند. 

 

 همه بیمارانی که بواسیر را چه با جراحی و چه با لیزر درمانی درمان می کنند باید به نکاتی که باید بعد از آن انجام شود تا به روند بهبودی سریعتر برسند توجه ویژه ای داشته باشند. مراقبت های بعد از درمان هموروئید با لیزر یکی از اصلی ترین دلایلی است که منجر به عدم عود و بهبود کامل هموروئید خواهد شد.

 

علل ایجاد هموروئید

برخی از عوامل ایجاد هموروئید عبارتند از:

  • یبوست: یبوست می تواند باعث هموروئید شود. زیرا چنین بیمارانی باید تلاش زیادی برای دفع مدفوع انجام دهند.

  • بارداری: در اثر فشاری که جنین به وریدهای لگن وارد می کند، رگ های مقعد مادر کشیده شده و باعث افتادگی او می شود.

  • افزایش سن: از طرفی افزایش سن باعث ایجاد بواسیر نیز می شود. به دلیل افزایش سن، رباط ها و بافت های لایه مقعدی بیمار شل می شود و بواسیر ظاهر می شود و این مشکل به تدریج تبدیل به پرولاپس شده و به قسمت تحتانی مجرای مقعد کشیده می شود.

  • رابطه جنسی از طریق مقعد

  • بلند کردن ناگهانی اجسام سنگین

  • صندلی بلند

 

درمان بواسیر با لیزر

روش درمان هموروئید بستگی به اندازه و شدت آن دارد. اگر هموروئید شدید نباشد، پزشک سعی می کند بیمار را با روش های سرپایی درمان کند. اما در بسیاری از موارد، جراحی یا لیزر ممکن است برای حذف کامل بواسیر یا کوچک کردن آنها مورد نیاز باشد. 

 

یکی از بهترین و جدیدترین راه های درمان این مشکل، هموروئید لیزری  است. مزیت درمان هموروئید با لیزر این است که بیمار در مدت کوتاهی بدون درد و خونریزی از شر بواسیر خلاص می شود. علاوه بر این استفاده از لیزر باعث افزایش دقت پزشک در رفع بواسیر خواهد شد. قبل از عمل، اولین بی حس کننده در ناحیه رکتوم اعمال می شود.

 

درمان بواسیر با لیزر چگونه انجام می‌شود؟

لیزر هموروئید معمولا با توجه به مرحله بیماری انجام می شود. در مرحله اول بواسیر از درمان دارویی به صورت کرم ها و پمادهای ضد هموروئید برای کاهش هموروئید استفاده می شود.

اما برای هموروئید درجه 2 و بالاتر درمان به صورت جراحی لیزری است. هر چه اندازه هموروئید بزرگتر باشد، لیزر نتایج بهتری خواهد داشت.

هموروئید را می توان به دو روش زیر لیزر کرد:

پرتودرمانی RC: لیزر RC برای درمان هموروئید درجه یک و دو استفاده می شود. با کمک این تابش پدهای متورم برداشته شده و نتیجه سریع و بدون خونریزی و درد خواهد بود.

لیزر CO2: لیزر CO2 برای درمان هموروئید درجه 3 و 4 استفاده می شود. در هموروئید درجه 3 و 4 وریدها بزرگتر و کاملتر هستند.

لیزر هموروئید تحت بیهوشی سرپایی انجام می شود. با لیزر هموروئید، پزشکان یک داروی آرام بخش را به رگ بیمار تزریق می کنند که به بیمار اجازه می دهد راحت بخوابد و دردی احساس نکند.

بنابراین پزشکان به راحتی می توانند پیچیده ترین عوامل خطر را با این روش درمان کنند. در این حالت بیمار به پشت می خوابد و به راحتی نفس می کشد.

با این روش بیماران می توانند به خوبی نفس بکشند و با تزریق ماده موضعی از مقعد به راحتی بیهوش می شوند. سپس بواسیر بزرگ بریده شده و با لیزر برداشته می شود. در این حالت، بیمار به ندرت نیاز به بخیه دارد.

درمان بواسیر با لیزر برای بیمارانی استفاده می شود که می خواهند بلافاصله پس از جراحی به زندگی عادی خود بازگردند. عمل جراحی کمتر از یک ساعت طول می کشد و از آنجایی که نیازی به بخیه لیزری بواسیر نیست، بیمار احساس راحتی بیشتری می کند و روند بهبودی سریعتر انجام می شود.

 

مزایای لیزر هموروئید

برخی از مزایای این روش درمانی  عبارتند از:

  • انتقال عفونت های خطرناک مانند هپاتیت که در جراحی سنتی رخ می دهد، در جراحی لیزر هموروئید وجود ندارد.

  • لیزر هموروئید در نیم ساعت انجام می شود.

  • در جراحی سنتی نیاز به توپ یا تامپون است که برداشتن آنها بسیار دردناک است. در حالی که در لیزر هموروئید نیازی به تامپون یا توپ نیست.

  • بدون نیاز به بی حسی نخاعی یا بیهوشی عمومی با لیزر هموروئید، یکی از مزیت های اصلی درمان هموروئید با لیزر است. زیرا این یکی از دلایل اصلی ترس در بین بیماران است.

  • لیزر هموروئید نیازی به چند روز استراحت در منزل ندارد و بیماران می توانند روز بعد از عمل به محل کار خود بازگردند. زیرا بیمار تحت بیهوشی نیست و درد زیادی را  متحمل نمی شود.

  • لیزر هموروئید در کلینیک انجام می شود و بیمار پس از جراحی می تواند ترخیص شود.

  • پس از  لیزر بواسیر، بیمار می تواند رژیم غذایی و اجابت مزاج طبیعی داشته باشد.

  • هموروئید با لیزر سریعتر از جراحی سنتی بهبود می یابد.

 

ادامه مطلب
عمل سرپایی بواسیر

عمل سرپایی بواسیر

قبل از اینکه بخواهیم راجب به عمل سرپایی بواسیر صحبت کنیم باید بگوییم هموروئید یک بیماری بسیار شایع است که حداقل نیمی از افراد در زندگی خود به آن مبتلا هستند ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما در 20 تا 50 سالگی شایع است.

اگرچه انبوه بیماری ناخوشایند و دردناکی است، اما درمان آن آسان است و با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و رژیم غذایی می توان از آن پیشگیری کرد. از آنجایی که بواسیر معمولاً با گذشت زمان بدتر می شود، پزشکان توصیه می کنند که به محض مشاهده اولین علائم با پزشک مشورت کنید.

ما در اینجا قصد داریم شما را با بهترین نوع درمان سرپایی بواسیر آشنا کنیم با ما همراه باشید.

 

علت بروز بیماری بواسیر

 

هر چیزی که فشار زیادی به مقعد وارد کند می تواند باعث این بیماری شود. شایع ترین علت یبوست مزمن است که در این صورت بیمار باید فشار شدیدی به مدفوع وارد کند. دلایل دیگر به شرح زیر است:

 

• نشستن های طولانی

• اسهال

• بارداری

• یبوست

• سن بالا

• رابطه از مقعد

• چاقی و ژنتیک 

• برداشتن اجسام سنگین

 

علائم بواسیر چیست؟

 

در اینجا برخی از مهمترین علائم بیماری بواسیر ذکر شده است:

 

• درد در هنگام دفع مدفوع

• خونریزی

• خارش و سوزش 

• بیرون زدگی توده از مقعد

• احساس و لمس شدن توده ها

 

عمل بواسیر

 

همانطور که قبلا ذکر شد، در این بیماری وریدهای مقعد فشرده و متورم می شوند. این وضعیت می تواند تا جایی بدتر شود که زائده های گوشتی از مقعد بیرون زده و مقعد را ببندند. متاسفانه تا زمانی که رگ های خونی به حالت اولیه خود برنگردند، داروها و درمان های خانگی نمی توانند این تورم را به طور کامل برطرف کنند. بنابراین، تنها راه، قطع و برداشتن بافت از مقعد است.

در گذشته برای برداشتن این تورم ها از تیغ جراحی استفاده می شد که باعث ایجاد مشکلاتی همچون خونریزی، بیهوشی و بهبودی طولانی مدت می شد. با ظهور تکنولوژی لیزر در دنیای پزشکی، روش های جدید جراحی و درمان بسیاری از بیماری ها به یکی از پذیرفته ترین روش های درمانی برای زگیل ها و بیماران تبدیل شده است.

درمان در نهایت هموروئید با لیزر کمتر از نیم ساعت طول می کشد. در حین جراحی بیمار را بیهوش نمی کنند و برای آرامش خاطر از بی حسی موضعی استفاده می شود.

برای جراحی بواسیر سرپایی، باید روی شکم دراز کشید، پرستار بیمار را آماده می کند و ناحیه تحت لیزر را باز می گذارد و سایر نواحی را با پارچه می پوشاند.

در این روش فقط با اشعه درمان انجام می شود و از چاقو و تیغ استفاده نمی کنند. پرتو لیزر بافت اضافی را بدون درد و خونریزی از بین می برد.

بعد از عمل سرپایی بواسیر نیازی به بستری شدن نیست و بیماران در همان روز مرخص می شوند. بازگشت به سر کار مشکلی ندارد. از آنجایی که لیزر به محض برداشتن خونریزی را متوقف می کند، نیازی به تعویض پانسمان نیست.

مزایای عمل سرپایی بواسیر

 

مزایا و ویژگی های فراوان تکنولوژی لیزر باعث شده است که امروزه اکثر درمان ها از جراحی چشم گرفته تا جراحی قلب از این روش استفاده می کنند. و درمان این بیماری نیز از این قاعده مستثنی نیست.

علاوه بر این، مزایای فراوان عمل سرپایی بواسیر به وسیله لیزر، آن را به یک جایگزین بسیار مناسب تبدیل کرده است. 

 

در عرض نیم ساعت به سرعت بهبود می یابد

درمان سرپایی بدون بستری شدن در بیمارستان

بدون درد و خونریزی

درمان مناسب با حداقل میزان عود

بهبودی سریع و بهبودی کوتاه مدت

در زمان و هزینه صرفه جویی کنید

دیگر نیازی به پانسمان و مراقبت نیست

مناسب برای درمان هموروئید داخلی و خارجی

 

 

نکاتی و مراقبت های بعد از عمل سرپایی بواسیر

 

1. مصرف فیبر: حداقل 30 گرم فیبر در روز می تواند از یبوست جلوگیری کند. 

2. ورزش: 30 دقیقه در روز پس از بهبودی پیاده روی بهترین گزینه است.

3. آب آشامیدنی: حداقل 10 لیوان آب نوشیده شود که از یبوست و عود بیماری جلوگیری می کند.

4. ماندن در آب گرم: ماندن در آب داغ پس از جراحی می تواند به تسریع بهبود زخم کمک کند. 

5. پمادها: بعد از جراحی می توانید با مشورت پزشک از انواع پمادها استفاده کنید تا از علائم احتمالی جلوگیری کنید.

6. مسکن ها: اگر بعد از جراحی درد داشتید، می توانید از داروهای بی حس کننده مختلف برای کاهش درد استفاده کنید.

7. کمپرس سرد: یکی از راه های کنترل درد بعد از عمل استفاده از کمپرس سرد است.

ادامه مطلب
بواسیر چیست؟

بواسیر چیست؟

نام دیگر این بیماری بواسیر، هموروئید می باشد. یکی از بیماری های نشیمنگاهی در جهان است. رگهای خونی متورم و آسیب دیده در اطراف مقعد یا رکتوم تحتانی روده بزرگ می باشد. اما بواسیر چیست؟

بواسیر یا همان همروئید می تواند در داخل و یا خارج از مقعد باشد. حدود 50  درصد از افراد بزرگسال تا قبل از 50 سالگی دچار این بیماری می گردند. عروق بواسیری به طور طبیعی در مقعد وجود دارند و وظیفه خون رسانی را به عهده دارند حال اگر به دلیل افزایش خون و یا پارگی تحت فشار قرار گیرند باعث بیماری بواسیر می گردند.

دلایل بروز بیماری بواسیر

  • فشار آوردن زیاد به مقعد در هنگام دفع مواد زائد
  • نشستن زیاد و طولانی مدت 
  • اسهال شدید
  • اضافه وزن و چاقی
  • آمیزش مقعدی 
  • بارداری
  • نگهداشتن مدفوع در داخل مقعد و ایجاد یوبوست
  • مصرف نکردن از مواد غذایی که دارای فیبر باشد
  • سابقه خانوادگی
  • کم آبی بدن
  • بلند کردن اجسام سنگین
  • اختلالات روحی و روانی
  • اعتیاد به مواد مخدر
  • مصرف برخی داروها که باعث اختلالات گوارشی می شوند
  • استفاده زیاد از ملین ها
  • اختلالات کبدی که باعث عملکرد صحیح دستگاه گوارش می گردد
  • داشتن ژنتیکی این بیماری در خانواده احتمال بروز این مشکل در شما را بسیار افزایش خواهد داد. 

علائم بواسیر چیست؟

در اینجا به شایع ترین نشانه های این بیماری میپردازیم:

  • خون ریزی مقعد
  • توده یا برآمدگی دردناک در مقعد
  • خارش یا سوزش مقعد
  • درد در اطراف مقعد
  • نشت مدفوع
  • اسهال دردناک

 این مطلب را از دست ندهید: درمان بواسیر با لیزر

انواع بواسیر یا هموروئید

بواسیر داخلی: این نوع از بیماری بواسیر در داخل مقعد ایجاد می گردد. فرد دردی را احساس نخواهد کرد ولی در زمانی که می خواهد مدفوع کند تماس مواد زائد با مقعد رگ متورم می شود و مدفوع همراه با خون ریزی خارج می گردد. همچنین درد و خارشی که در آن به دلیل فشار بیش از اندازه خروج مدفوع برای فرد ایجاد می شود.

در بواسیر داخلی بیرون زدگی در هنگام دفع اتفاق می افتد ولی مجددا به داخل باز می گردد.

بواسیر خارجی: علائم بیشتری نسبت به هموروئید داخلی دارند. درد، خارش و سوزش در این نوع بیشتر است و باعث اختلال در روند عادی زندگی فرد می شود. بواسیر خارجی از متورم شدن رگ های زیر پوست کنار مقعد که باعث خارش و خونریزی شده به وجود می آید. متورم شدن رگها به دلیل جمع شدن و لخته شدن خون در این ناحیه می باشد.

بواسیر پرولاپس: این نوع از بواسیر هنگامی رخ می دهد که هموروئید داخلی متورم شده و بیرون بزند. فرد می تواند با استفاده از یک آینه آن را ببیند. در بعضی مواقع پس از دفع مدفوع بیرون زدگی خود به داخل باز می گردد و در برخی مواقع فرد باید خودش آن را به داخل فشار دهد اما در صورتی که نتواند این کار را انجام دهد باید به پزشک مراجعه کند و تحت درمان برای پیشگیری در آینده قرار گیرد.

بواسیر ترومبوزه: این نوع از بیماری بواسیر دردناکترین نوع بواسیر خارجی می باشد. برای کسانی که به طولانی مدت در یک مکان می نشینند می تواند بسیار دردناک باشد.بواسیر ترومبوزه در لبه کناری مقعد به وجود می آید. در صورت مشاهده باید سریعا برای درمان به پزشک مراجعه شود.

پیشگیری از بواسیر یا هموروئید

  1. از فشار آوردن هنگام مدفوع خودداری کنید
  2. نوشیدن آب کافی
  3. ورزش کردن به صورت مرتب
  4. پرهیز از نشستن های طولانی مدت
  5. استفاده از موادغذایی که دارای فیبر باشند مانند: برنج قهوه ای، گندم کامل، جو دوسر، هویج، گلابی،گندم سیاه، سبزیجات و سبوس که همگی این ها سرشاز از فیبر می باشند و باعث می شود روده نرم شود و مدفوع به راحتی خارج گردد.
  6. به محض احساس مدفوع کنید

 

عوارض بواسیر یا هموروئید چیست؟

خونریزی طولانی مدت بواسیر منجبر به کاهش گلبول های قرمز و کم خونی همچنین ایجاد فقر آهن می شود و فرد را دچار ضعف و خستگی می کند.

عفونت مقعد و خروج ترشحات چرکی که در صورت درمان نشدن می‌تواند به بیماری‌های دیگری مثل فیستول منجر شود.

نشت مدفوع که در اثر عدم درمان ممکن است اتفاق بیفتد.

سخن آخر

همه ی ما در برابر سلامتی که خداوند به ما عطا کرده است مسئول می باشیم پس باید به بهترین نحو از بدنمان مراقبت نماییم . در صورت مشاهده هرگونه بیماری با درمان مناسب، به احتمال زیاد بهبودی را به دست خواهید آورد. پیروی از دستورات پزشک باعث می شود در روند درمان بیماری سریعتر به نتیجه برسید.

ادامه مطلب
درمان و جراحی با لیزر سینوس پیلونیدال

درمان و جراحی با لیزر سینوس پیلونیدال

سینوس پیلونیدال عفونتی شایع که بسیاری از مردم در طول زندگی با آن مواجه می شوند. توجه نکردن به آن باعث حاد شدن این عفونت می گردد. به همین دلیل شما در ابتدا باید کاملا این بیماری را بشناسید و بعد از شناخت در صورت مشاهده کردن این علائم سریعا آن را درمان کنید.

سینوس پیلونیدال یا کیست موئی چیست؟

 بیماری شایعی که عموما در انتهای ستون فقرات یا دنبالچه به وجود می آید و با ترشح چرکی مزمن که می تواند همراه با خون باشد و این ترشحات در بعضی مواقع از سوراخ های منفرد یا متعدد در خط وسط بیرون میریزد. به این بیماری برگشت مویی نیز گفته می شود. 

در صورت بسته شدن این سوراخ ها ترشحات در داخل جمع شده و ایجاد عفونت می کنند این عفونت علائمی همچون درد، تب و لرز را با خود همراه دارد. 

درمان کیست موئی یا سینوس پیلونیدال

درمان و جراحی با لیزر سینوس پیلونیدال

بعد از تشخیص پزشک معالج ناحیه عفونی شده بی حس می گردد و فرد هیچ گونه دردی احساس نخواهد کرد. سپس با استفاده از لیزر سینوس پیلونیدال به طور کامل برداشته می شود.

با توجه به اينكه لیزر همزمان با برش معمولا از نوع بسيار ظریف مي باشد باعث سورزاندن رگهای خون دهنده ناحيه عمل مي گردد و همین امر سبب می شود عمل كاملا بدون خونريزی شود. با توجه به صدمه حداقلی اعصاب و بافت های منطقه بيمار بعد از عمل نيز دردى احساس نمي كند همچنين لیزر کیست مویی به خاطر حداقل صدمه به بافت هاي اطراف كیست مرحله ترمیم زخم نيز سریعتر از جراحی باز انجم می شود.

بهترین درمان سینوس پیلونیدال چیست؟

تنها درمان موثر برای این بیماری برداشتن کامل کیست موئی است به دلیل اینکه موهای در قسمتی از بدن تجمع کرده اند و ایجاد عفونت نموده اند تنها راه برای درمانشان برداشتن آن ها می باشد و تنها با استفاده از جراحی امکان پذیر خواهد بود.

https://anilrectal.com/blog/50

تفاوت لیزر با جراحی معمولی چیست ؟

1. عدم نیاز به بیهوشی عمومی یا نخاعی و بستری شدن در بیمارستان.

2. عدم وجود درد در جراحی با لیزر بطوریکه بیمار از روز بعد از عمل کیست میتواند راحت بنشیند در حالی که در جراحی معمولی بیمار بمدت چند هفته باید در منزل بماند و از کار روزانه باز بماند.

 

3. در جراحی با لیزر کیست نیازی به پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم وجود ندارد و از روز بعد بیمار میتواند حمام بگیرد و داخل زخم را با آب و صابون بشوید در حالی که در جراحی معمولی پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم ضروری است.

4. میزان عود در هر دو روش جراحی و لیزر یکسان بوده و حدود ۱۰% میباشد اما اگر بعد از جراحی با لیزر و بهبود زخم پوست ناحیه عمل با لیزرهای از بین برنده مو تابش بگیرد میزان عود به ۲% میرسد.

5. در جراحی با لیزر سر پا و فعال شدن بيمار بلافاصله بعد از جراحی می باشد که سبب شده از ابتلا به آمبولی جلوگیری شود، این امر در بيماران با سن بالا كه بى تحركى طولانى مدت بدنبال جراحی سنتی در آنها منجر به لخته شدن خون (آمبولی) در رگهای پاها مى گردد مهم است زيرا آمبولی بيماری بسيار خطرناكى است که درمان بسيار سختى دارد و گاها منجر به مرگ بيمار مى گردد.

عمل باز سینوس پیلونیدال

در این عمل به کمک تیغ جراحی بافت را برش می دهند و عفونت تخلیه می گردد. در این روش فرد کاملا بیهوش می گردد یا از کمر به پایین کاملا بی حسی انجام می شود.

محل برش داده شده به همان صورت باقی می ماند تا به مرور زمان که حدودا 2 ماهی می شود التیام یابد. داخل زخم توسط پانسمان پر می گردد و طبق دستور پزشک باید از آن مراقبت نمود.

احتمال عود مجدد این بیماری در عمل باز پایین می باشد.

https://anilrectal.com/blog/50

جراحی به روش بسته

جراحی به روش بسته شباهت زیادی به جراحی باز دارد با این تفاوت که محل جراحی به صورت بیضی برش داده می شود. بعد از تخلیه عفونت محل زخم بخیه زده می شود. احتمال عود مجدد در روش بیشتر است به همین دلیل باید از آنتی بیوتیک استفاده شود. 

دوران نقاهت در این روش به دلیل بخیه زدن محل جراحی کمتر می باشد و فرد زودتر به روال عادی زندگیش بر میگردد.

ادامه مطلب
دلایل و علت بروز مو برگشتی

دلایل و علت بروز مو برگشتی

مو‌برگشتی چیست؟ یک کیسه غیر طبیعی که داخل آن پر از مو می باشد. در اکثر مواقع بالای باسن در نزدیکی ستون فقرات واقع شده است. کیست مو برگشتی در صورتی که آلوده شود ایجاد آبسه خواهد کرد. کیست را می توان به وسیله یک برش کوچک تخلیه نمود

کیست مو برگشتی بیشتر در مردان خود را نشان می دهد. این کیست معمولا بر اثر نشستن های طولانی مدت بروز می کند.

علائم مو برگشتی چیست؟

  • قرمزی پوست و تورم
  • درد
  • تخلیه چرک و خون از قسمت باز شدن پوست
  • بوی بد ایجاد شده از عفونت
  • تشکیل یک حفره یا چندین سوراخ در محل
  • در برخی موارد ممکن است با تب همراه باشد

مو برگشتی چیست؟

علت بروز مو برگشتی چه می باشد؟

  • چاقی و اضافه وزن باعث کم تحرکی فرد خواهد شد و تعریق در قسمت گودی باسن بیشتر است و همین دلایل باعث ایجاد کیست پیلونیدال خواهد شد.
  • کم تحرکی یکی دیگر از دلایل شایع می باشد. کسانی که شغل هایی مانند رانندگی، کارمندی و ... دارند در معرض خطر این بیماری قرار دارند. توصیه می شود هر 1 ساعت از جا بلند شده و کمی راه بروید تا از بروز این بیماری جلوگیری شود.
  • پرپشتی موهای بدن که باعث می شود برخی از موها به جای رشد کردن به سمت بیرون به داخل رشد کرده و عفونت ایجاد نمایند.
  • سوراخ های مادرزادی انتهای دنبالچه که باعث گیر افتادن موها شده.
  • ضربه به ناحیه پایین کمر مانند سقوط و یا ضربه ای به ناحیه نشیمن گاه 
  • در سنین بین 15 تا 25 سال در جوانان بیشتر رخ می دهد.
  • لباس تنگ و چسبان که میزان اصطحکاک را بیشتر می کند
  • عدم رعایت بهداشت منجرب به آلودگی پوستی می گردد
  • موهای سفت و محکم
  • علت دیگر می تواند به دلیل تغییرات هورمونی باشد
  • بارداری

برای جلوگیری از مو برگشتی یا پیلونیدال چه باید کرد؟

 

  • کوتاه نگه داشتن مداوم موهای زاید این ناحیه با لیزر و از بین بردن دائمی آن‌ها بهترین اقدام پیشگیرانه ممکن است
  • از نشستن طولانی خودداری کنید
  • در صورت نیاز وزن خود را کاهش دهید
  • اگر در گذشته به کیست پیلونیدال مبتلا بودید ، به طور مرتب موهای آن قسمت را تراشیده یا از محصولات رفع مو برای کاهش خطر عود استفاده کنید. 
  • استفاده از لباس های گشاد و راحت

درمان مو برگشتی 

استفاده از آنتی بیوتیک

در صورتی که بیماری مو برگشتی ایجاد شده همراه درد و علائم نباشد پزشک معالج برای درمان یک آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. البته با مصر آنتی بیوتیک کیست از بین نمی رود بلکه از عفونت جلوگیری می شود. شما باید تمامی نکاتی که پزشکتان می گوید را انجام دهید و سر تایمی که گفته شده می شود برای معاینه مجدد نزد پزشک بروید.

تخلیه کیست موی

در این روش علائم آبسه یا چرک جمع شده در درون حفره تسکین داده می شود. قبل از انجام این روش، پزشک‌تان یک بی‌حسی موضعی به شما خواهد داد. سپس با استفاده از یک چاقوی کوچک، آبسه را باز می‌کند. آنگاه هرگونه خون ، چرک و مو را از درون خارج و آن را تمیز می‌کند.

سپس یک پانسمان استریل روی زخم قرار می‌دهد و اجازه می‌دهد که از درون ترمیم شود.

جراحی مو برگشتی

در ابتدا تحت یک بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرید. سپس جراح، ضایعات را باز می‌کند و تمام چرک‌ها و کثیفی‌های آنها را خارج می‌کند. هنگامی‌که این کار انجام شد، جراح زخم‌ها را بخیه می‌کند. پس از جراحی پزشک‌تان توضیح خواهد داد که چگونه باید پانسمان‌ها را عوض کنید و به شما توصیه خواهد کرد که برای جلوگیری از رشد مو در داخل زخم، محل مورد نظر را اصلاح کنید.

مو برگشتی چیست؟

لیزر مو برگشتی یا کیست مویی

به جای استفاده از تیغ جراحی از اشعه لیزر برای برش بافت استفاده می شود. لیزر موجب می شود پوست آسیب کمتری ببیند. بیمار در طی لیزر درمانی درد و خونریزی احساس نمی کند. حتی بعد از عمل هم بیماران دچار درد یا سایر عوارض نمی شوند.

همچنین این تکنولوژی به علت دقت بالا به طور کامل کیست را تخلیه می کند. بنابراین احتمال عود مجدد بیماری وجود ندارد. درمان به روش لیزر کمتر از یک ساعت زمان می برد و بعد آن بیمار نیازی به بستری نخواهد داشت. در درمان کیست مویی با لیزر عود بیماری صفر خواهد بود.

ادامه مطلب
مو برگشتی چه طور ایجاد می شود؟

مو برگشتی چه طور ایجاد می شود؟

موبرگشتی یا پیلونیدال در پایین کمر ایجاد می شود. همان طور که از اسمش مشخص می باشد در اثر برگشت موهای سست به داخل پوست به وجود می آید و باعث عفونت می گردد. در صورتی که مجرایی به پوست باز شود ترشحات از آن خارج می گردد در غیر این صورت عفونت جمع شده همراه با درد خواهد بود که تبدیل به آبسه می گردد.

دلایل به وجود آمدن مو برگشتی

  1. در اثر نشستن های طولانی مدت مانند رانندگی و منشی گری
  2. وزن بالا و چاقی
  3. ژنتیکی
  4. آسیب زدن دائمی به آن محل
  5. موهای زیاد بدن
  6. مردان بیشتر در معرض این بیماری می باشند ( کیست پیلونیدال در افراد در دهه 20 شایع تر می باشد )
  7. موهای سفت و محکم
  8. وجود سوراخ مادرزادی در دنبالچه
  9. استفاده از لباس های تنگ و جذب

علائم بیماری مو برگشتی

  • تورم در پایین ستون فقرات
  • درد و قرمزی
  • خارج شدن چرک و خون از آن نقطه
  • بوی بد چرک
  • حساسیت در لمس کردن آن نقطه

مو برگشتی می تواند در قسمت های مختلفی از بدن ایجاد شود. قسمت هایی مانند: کشاله ران، زیربغل، نوک سینه و...

اما در قسمت کمر و کمی بالاتر از باسن این بیماری بیشتر خود را بروز می دهد. اگر به موقع تشخیص داده شود و درمان گردد فرد دچار عوارض حاد تر نخواهد شد و با روش های جدید درمان امکان عود مجدد را به صفر خواهد رساند.

موبرگشتی یا پیلونیدال در پایین کمر ایجاد می شود. همان طور که از اسمش مشخص می باشد در اثر برگشت موهای سست به داخل پوست به وجود می آید و باعث عفونت می گردد.

روش های درمانی توسط پزشک

  • لیزر مو برگشتی 
  • درمان مو برگشتی یا پیلونیدال با جراحی 
  • عمل سرپایی مو برگشتی با لیزر

 

در گذشته درمان به وسیله جراحی بیشتر صورت می گرفت به این صورت که با برداشتن این توده به شکل وسیع یک چاهک در کمر ایجاد میشود. این حفره باید هر روز پانسمان شود تا پس از 2 ماه پر شود. بعد از عمل فرد نمی تواند بنشیند و تا دوره نقاهت سپری نشود باید مراقبت هایی که پزشک گفته است را انجام دهد.

 ولی به دلیل همین مراقبت های ویژه پس از جراحی این درمان امروزه توسط پزشکان با کمک لیزر انجام می گردد. از مزایای لیزر شکافته نشدن پیلونیدال می باشد و همین باعث می شود دیگر نیازی به پانسمان نداشته باشد. در لیزر ریشه های مو سوزانده می شوند و هیچ آسیبی به بافت بدن نمی رسد. 

بعد از لیزر مو برگشتی نیازی به بستری شدن نیست و با چند روز استراحت فرد به زندگی عادی خود باز می گردد.

درمان خانگی مو برگشتی

1. کمپرس گرم

2. درمان مو برگشتی با روغن درخت چای

3. سرکه سیب برای درمان پیلونیدال

4. نمک اپسوم

5. سیر برای درمان مو برگشتی

6. آلوئه ورا 

7. درمان به وسیله زردچوبه

8. کیسه های چای سیاه

9. لیلاک هندی

افراد بسیاری با استفاده از درمان های خانگی توانسته اند به صورت موقت این مشکل را حل کنند ولی برای از بین بردن و ریشه کن شدن کامل مو برگشتی باید موهایی که مانند کلاف در یکجا جمع شده اند از ریشه کنده شوند.

روش های جلوگیری از مو برگشتی یا پیلونیدال

روش های جلوگیری از مو برگشتی یا پیلونیدال

اصلاح موی زائد: یکی از راه های پیشگیری از مو برگشتی زدودن موهای زائد ناحیه بالای باسن می باشد تا مو امکان رشد و برگشت به پوست را نداشته باشد.

فعالیت بدنی: اگر شغلتان ایجاب می کند که ساعت زیادی را بنشینید سعی کنید هر نیم ساعت بلند شده کمی قدم بزنید تا در پیشگیری از چنین بیماری کمک کرده باشید.

کاهش وزن: وزن زیاد به دلیل فشار آوردن به این ناحیه باعث ایجاد بیماری مو برگشتی می شود. همیشه سعی کنید نه تنها برای جلوگیری از این نوع بیماری بلکه برای سلامتی کلی بدنتان وزنتان را متعادل نگه دارید.

اجتنباب از پوشیدن لباس های تنگ: استفاده از لباس های نخی و غیر چسبناک ریسک ابتلا به بیماری پیلونیدال را کاهش می دهد.

رعایت بهداشت: حمام روزانه و نظافت ناحیه مقعد در پیشگیری از این نوع بیماری بسیار موثر می باشد. کافی است برای نظافت از این ناحیه از صابون های بدون عطر استفاده کرده و پس از استحمام به وسیله حوله نرم ناحیه مورد نظر را خشک نمایید.

سخن پایانی 

ما در اینجا سعی داشتیم شما را با بیماری مو برگشتی یا پیلونیدال آشنا کنیم. بهتر است از قبل از اینکه دچار چنین بیماری شوید با رعایت کردن روش های جلوگیری از مو برگشتی در ایجاد این بیماری پیشگیری نمایید.

ادامه مطلب
علت و تشخیص سینوس پیلونیدال

علت و تشخیص سینوس پیلونیدال

پیلونیدال یا همان کیست موئی در اثر برگشت مو به داخل پوست رخ می دهد. این بیماری بیشتر در قشمت پایین کمر و بین دو شکاف باسن ایجاد می شود. این بیماری به مرور میتواند وخیم تر شود و ایجاد عفونت کند. این عارضه همراه با درد و چرک های بدبو می باشد. بیشترین کسانی که در معرض این بیماری قرار دارند مردان هستند. بدن موی بازگشت داده به داخل پوست را به عنوان یک عامل بیگانه می شناسد و با شروع واکنش دفاعی علیه آن عفونت و درد همراه است.در ابتدا تنها یک فرو رفتگی جزئی همراه با قرمزی مشاهده می شود. با گذشت زمان این فرو رفتگی تبدیل به عفونت و چرک خواهد شد و سینوس پیلونیدال به شکل آبسه کاملا مشخص می شود. در ابن مقاله درباره علت و تشخیص سینوس پیلونیدال صحبت می کنیم.

Pilonidal sinus

علت بروز کیست پیلونیدال چیست؟

علت های مختلفی وجود دارد که هر یک را برایتان توضیح خواهیم داد:

  • چاقی و اضافه وزن: وزن بالا باعث فشار آمدن به ناحیه مورد نظر شده و برخی از موها به داخل پوست برمی گردند
  • پرمویی داخل کمر
  • سابقه خانوادگی: ممکن است در خانواده یکی دونفر به این بیماری دچار شده باشند، در این صورت احتمال بیشتری برای به وجود آمدن بیماری کیست موئی در شما خواهد بود.
  • ژنتیک
  • فشار شدید و مکرر به ناحیه
  • نشستن های طولانی: برخی شغل ها مانند منشی گری و رانندگی به دلیل نشستن های طولانی احتمال دچار شدن به این بیماری برایشان بیشتر است. 
  • تعریق شدید
  • پوشیدن لباس های تنگ

 

از مزیتهای بیماری کیست مویی نسبت به بیماری های دیگر وجود متعدد علائم این بیماری می باشد.

به این ترتیب شناخت علت و تشخیص زود هنگام و به موقع مانع از پیشرفت بیماری سینوس پیلونیدال می شوید و به فکر راه حلی برای درمان بیماری می افتید.

 

علائم سینوس پیلونیدال چیست؟

 

 به هر حال در‌ زیر به توضیح مختصر علائم این بیماری به ظاهر ساده ولی دردسر ساز داشتن درد فراوان در هنگام فعالیتهای ورزشی سنگین بطوریکه تحمل درد را برای هر فردی طاقت فرسا میکند لذا توجه ویژه ای را برای درمان هرچه سریعتر این بیماری به وجود می آورد.

 

  • عفونت درمحل کیست نیز از علائم شایع میباشد.که باعث ایجاد حالت تهوع و بی حالی در فرد مبتلا میشود.وجود این علائم نگران کننده و حاکی از  پیشرفت بیماری می باشد
  • ایجاد ناحیه متورم و دردناک به رنگ قرمز از دیگر علائم میباشد
  • وجود چرک و خونابه بدبو در داخل سینوس پیلونیدال  نیز از علائم شایع  
  • برای این بیماری علت خاصی مشخص نشده ولی  یافته های حاصل از تحقیقات و مطالعات بالینی حاکی از افزایش شانس ابتلا به این بیماریدر موارد زیر میباشد:
  • عوامل محیطی و میزان تحرک در طول روز
  • تغییرات هورومونی بویژه در پسران هنگام بلوغ
  • عوامل ارثی
  • عدم رعایت  بهداشت فردی

Pilonidal sinus

پیشگیری از سینوس پیلونیدال

 

برای جلوگیری از تشکیل سینوس های پیلونیدال، مهم است که محل کیست همیشه تمیز و عاری از آلودگی باشد. همچنین اگر وزن شما بالاتر از حد متوسط است، سعی کنید با رعایت رژیم غذایی مناسب و ورزش همیشه وزن خود را ایده آل نگهدارید. از نشستن زیاد خودداری کنید. اگر کار شما به ساعت ها برای نشستن روی صندلی نیاز دارد، می توانید بعد از هر ساعت 5 دقیقه ازجای خود بلند شوید و کمی پیاده روی کنید تا از فشار مداوم روی صندلی جلوگیری کنید.

 

درمان سینوس پیلونیدال یا کیست موئی

 

جراحی کیست موئی: بهترین درمان جراحی سریعتر برای بیمار است زیرا با گذشت زمان پوست سر منبسط شده و سوراخ های جدیدی در پوست ظاهر می شود.

اگر فردی آبسه داشته باشد، علائم التهابی آبسه با برداشتن چرک با بی حسی موضعی، بریدن ناحیه آبسه و شستن مرتب آن برطرف می شود.

 

جراحی کیست مویی با لیزر: امروزه با پیشرفت علم پزشکی و ظهور روش های نوین درمانی، بیماران دیگر مجبور نیستند با روش های قدیمی با مشکل جراحی مواجه شوند و سپس درد و ناراحتی را تحمل کنند. بهترین روش درمان کیست مویی جراحی با لیزر می باشد. لیزر یک روش خاص و غیر قابل برگشت نامیده می شود و نیازی به بیهوشی و بستری شدن ندارد.

درمان کیست مویی با لیزر یا جراحی کیست مویی با لیزر نسبت به سایر روش های درمانی مزایای زیادی دارد که از جمله آنها می توان به عدم درد و خونریزی، عدم نیاز به پانسمان و بهبودی کوتاه و آسان از مهمترین مزایای این روش اشاره کرد.

ادامه مطلب
علت ایجاد کیست مویی

علت ایجاد کیست مویی

بیماری کیست مویی از سال 1880 تشخیص داده شد. در جنگ جهانی دوم رانندگان جیپ به خاطر نشستن طولانی مدت به این بیماری مبتلا شدند به همین علت به آن بیماری جیپ نیز گفته می شود.کیست مویی یکی از بیماری های شایع پوستی می باشد که در سنین جوانی بیشتر رخ می دهد. در این مقاله علت ایجاد کیست مویی

را بررسی می کنیم. 

 

علت ایجاد بروز کیست مویی چیست؟

 

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یک سوراخ و حفره کوچک ایجاد شده در پوست است که ممکن است با  مایعات و چرک پر شده باشد و در نهایت موجب ایجاد کیست شود.  کیست مویی معمولا در شکاف بالای باسن رخ می دهد. در صورتی که این کیست به مروز زمان بزرگتر شود می تواند به آبسه تبدیل گردد. 

دلایل ایجاد کیست مویی یا پیلونیدال

 

نشتسن های طولانی مدت:  از اصلی ترین عوامل بروز کیست مویی می باشند. شغل هایی مانند: رانندگان، کارمندان، منشی و... که بیشتر تایم روز را نشسته اند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. به دلیل اصطحکاک ناحیه پشت و نشیمنگاه در این گونه شغل ها این بیماری نمایان می گردد.

 

لباس تنگ : پوشیدن لباس های تنگ هم باعث ایجاد این اصطحاک می گردد.

سابقه خانوادگی: 30 درصد از کسانی که دچار کیست مویی می شوند در قبلا یکی از اعضای خانواده دچار این بیماری بوده است.

تعریق و رطوبت: عرق کردن و مرطوب بودن پوست باعث می شود که این رطوبت از طریق حفره ها داخل شوند و اکسیژن کافی به منطقه مورد نظر نرسد و تولید باکتری کند و زمینه را برای به وجود آوردن کیست مویی مهیا سازد.

پرمویی یا داشتن موهای کلفت: هرچقدر فرد دارای موهای بیشتری در بدن باشد ابتلا به این بیماری در او بیشتر خواهد بود. زمانی که موی بدن زیاد باشد برخی از این موها در زیر پوست گیر افتاده و از پوست خارج نمی شوند و فرد را دچار بیماری کیست مویی یا پیلونیدال می کند. مردان به دلیل داشتن موهای بیشتر نسبت به خانم در بدنشان بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.

چاقی و اضافه وزن: کسانی که دچار چاقی و اضافه وزن می باشند شکاف بین باسن آن ها عمیق تر می باشد و رطوبت بیشتری در آن ناحیه ایجاد می گردد و مبتلا به کیست مویی می گردند.

سن بلوغ: یکی از دلایل کیست مویی را رسیدن فرد به سن بلوغ می توان نام برد.

در زمان بلوغ یک نوجوان تغییراتی در اندام و رشدشان به وجود می آید.این تغییرات هورمونی باعث می شود موهای زائدی که باید به بیرون رشد نمایند در داخل بدن رشد می کنند و باعث بروز بیماری می شوند.

علاوه بر این هورمون های جنسی که برای اولین بار در سن بلوغ تشکیل می شوند، با تحت تاثیر قرار دادن غدد سبابه می توانند باعث آغاز کیست مویی یا  سینوس پیلونیدال شوند.

ضربه دیدن: ضربه به ناحیه کمر بر اثر اتفاقات گوناگون مانند ضربه به نشیمنگاه بر اثر سقوط باعث آسیب رسیدن به بافت ها می شود.

وجود سوراخ مادرزادی انتهای دنبالچه‌ای: این سوراخ شرایط را برای گیر افتادن مو مساعد می‌کند.

علت آغاز کیست مویی هر چیزی که باشد، این کیست در نتیجه‌ی گیر افتادن مو زیر پوست و سپس التهاب و تحریک بافتی ناحیه ایجاد می‌شود که در صورت آلودگی می‌تواند چرک کند و باعث رنجش فرد شود.

درمان کیست مویی

در اکثر مواقع به خصوص زمانی که کیست مویی به حالت مزمن درآمده باشد، مداخلات پزشکی برای درمان آن ضروری است. درمان پزشکی کیست مویی به صورت جراحی برای تخلیه و برداشتن کامل کیست یا برداشت کیست به کمک لیزر است. عمل جراحی برداشت کیست مویی از جمله عمل های ساده است اما مراقبت بعد از عمل بسیار اهمیت دارد؛ برای مثال بیمار باید از توالت فرنگی استفاده کند و بهداشت شخصی را کاملا رعایت کند. اگر مراقبت بعد از عمل به خوبی صورت نگیرد ممکن است کیست عود کند یا محل عمل عفونت کند. یکی دیگر از روش‌های درمان کیست مویی، استفاده از لیزر است که این روش یک روش بسته محسوب می شود و اسکار و زخمی به جای نمی گذارد. روش لیزر بیشتر برای کیست هایی که زود تشخیص داده می شوند کاربرد دارد.

 

سخن آخر

کیست مویی یک بیماری است که با رعایت بهداشت و پرهیز از نشستن های طولانی مدت از ابتلا به بیماری کیست مویی می توان پیشگیری کرد. در صورت مشاهده علائم کیست مویی حتما به پزشک مراجعه نمایید

ادامه مطلب
درمان سینوس پینولیدال بدون استراحت

درمان سینوس پینولیدال بدون استراحت

کیست مویی یا پیلونیدال از تجمع مو در زیر پوست این بیماری به وجود می آید که معمولا در بالای خط باسن می باشد. زمانی که مسیر حرکت مو تغییر می کند و به جای بیرون زدن از پوست به داخل رشد می نماید دچار عفونت می شود و بیماری پیلونیدال رخ می دهد. در این مقاله راجع به درمان سینوس پینولیدال بدون استراحت بیشتر صحبت می کنیم.

 

درمان سینوس پینولیدال بدون استراحت چگونه است؟

 لیزر یک راهکار فوق العاده است که دیگر روشهای درمان کیست مویی را تقریباً منسوخ کرده است،

درمان سریع با استفاده از لیزر مقدور خواهد بود.از مزایای استفاده از لیزر:

1. با بسته شدن عروق کوچک توسط لیزر، خونریزی در حین عمل کیست مویی به کمترین مقدار خود می رسد.

2. لیزر عصب های قطع شده ی برش جراحی را ترمیم میکند و به همین علت درد بعد از عمل کیست مویی کاهش میابد.

3. زمانی که اشعه لیزر تابیده می شود تمامی ریشه موهای زائد را از بین می برد .

4. در این روش زخم بعد از عمل زودتر ترمیم می شود.

5. در جراحی با لیزر نیازی به برش و باز کردن زخم نمی باشد و محل توسط بی حسی موضعی انجام می گیرد.

6. انتقال عفونت های خطرناک مثل هپاتیت که در جراحی سنتی احتمال این را دارد که فرد دچارش شود درعمل با لیزر وجود ندارد.

 

روش سنتی باز گذاشتن کیست مویی

 در این روش تمام حفره به همراه بخشی از پوست برداشته می شود و زخم به صورت حفره باز می ماند حدود دو ماه طول می کشد تا جای زخم کاملاً خوب شود در این مدت می بایست هر روز دو تا سه بار زخم شستشو و پانسمان شود.

 

شیوه بستن ساده زخم

 پس از خارج کردن کیست موئی پزشک با بخیه ضخیم و قدرتمند دو طرف زخم را به هم می رساند تا فضای خالی  پر شود این روش درمان خیلی توصیه نمی شود چون احتمال عود کردن زخم و باز شدن مجدد وجود دارد

 

دوختن لبه های بیرونی به کف زخم و باز نگه داشتن کیست موئی

 این روش تقریباً مشابه روش اول است ولی سرعت ترمیم بیشتر می شود و بیمار در عرض یک ماه بهبود می یابد

 

روش باز کردن سقف سینوسها و تراشیدن لایه داخلی

 در این روش سینوس پایلوندال برداشته نمی شود و فقط لایه هایی از کیست مویی برداشته می شود. این روش ساده ترین روش درمان است منتهی احتمال عود مجدد بالا تر از روشهای دیگر می باشد.این روش به روش کورتاژ معروف است.

 

بستن زخم با استفاده از جراحی پلاستیک

 در این روش پس از خالی کردن کامل سینوس پیلونیدال با روشهای درمان پلاستیک گودی حفره کاملاً پر می شود در این روش سرعت ترمیم بسیار بالا است.  نقطه ضعف این روش این است که چون  کل یا بخشی از محل اسکار ترمیم در خط وسط باسن قرار می گیرد و پوست این ناحیه بسیار ضعیف می باشد و کشش های زیادی توسط پوست تحمل می شود احتمال عود وجود دارد.

 

بستن زخم به روش کاریداکیس 

روشی برای بستن زخم پیش از خارج کردن کیست مویی است که نوعی روش جراحی پلاستیک می‌باشد. علاوه بر آنکه، گودی بین دو سرین اصلاح می گردد، خط اسکار محل ترمیم زخم نیز به یکی از دو طرف منتقل می شود. بنابراین از تمام علل زمینه ای که ممکن است باعث عود بیماری شوند، پیشگیری می گردد.

این مفاله را نیز بخوانید: درمان کیست مویی

مراقبت بعد از عمل سینوس پیلونیدال

اگر به روش درمان لیزر عمل کرده باشید نقاهت حداکثر یک هفته می باشد و مراقبت خاصی در بر ندارد و بهبودی به سرعت حاصل می شود. تنها با رعایت کردن نکات زیر به درمان سریع تر کمک خواهید کرد:

از بین بوردن موهای زائد

استراحت و مراقب

حفظ بهداشت

مصرف داروهای تجویز شده

پوشیدن لباس های مناسب

نخوابیدن روی کمر برای اینکه فشاری به محل وارد نشود.

اما اگر به روش جراحی عمل کرده اید این را باید بدانید که زمان نقاهت شما بستگی به نوع جراحی است اگر جراحی به روش بسته باشد تا 4 هفته زمان خواهد برد و اگر به صورت باز باشد به هفته ها افزوده می شود.

برای بهبودی کامل باید به نکات زیر توجه نمایید:

 

پرهیز از ورزش ها و فعالیت های سنگین

از نشستن های طولانی مدت خودداری نمایید

در صورتی که مجبور به نشستن های طولانی مدت دارید هر نیم ساعت سعی کنید بلند شده و راه بروید

تمامی نکاتی که پزشکتان گفته است عمل نمایید

ادامه مطلب
علائم کیست مویی

علائم کیست مویی

علائم کیست موئی را می دانید؟ ممکن است بارها نام این بیماری را شنیده باشید و برایتان سوال شده باشد که این بیماری چیست و علائم آن چه می باشد. ما در این مقاله علاوه بر توضیحی راجب کیست موئی شما را با علائم آن آشنا خواهیم کرد تا در صورت مشاهده این علائم بتوانید به موقع برای درمان آن اقدام نمایید.

 

کیست موئی یا پیلونیدال چیست؟

 

در انتهای ستون فقرات و در اصلاح دنبالچه ممکن است مو به جای رشد کردن به سمت بیرون به دلایل مختلفی که در ادامه خواهیم گفت به سمت داخل و بافت های داخلی رشد می کنند و کیست موئی ایجاد می شود.

این بیماری در مردان بیشتر از زنان به وجود می آید. معمولا از نشستن های طولانی مدت و ساکن به وجود می آید ولی دلایل دیگری در ایجاد این بیماری دخیل می باشند.

علائم کیست موئی چیست؟

 

  • درد شدید در هنگام نشستن یا ایستادن
  • وجود پوست قرمز و ملتهب در اطراف مقعد
  • ایجاد تورم و التهاب در محل کیست
  • خروج ترشحات خونی و چرکی با بوی بد از محل آبسه
  • ایجاد سوراخ‌هایی در پوست
  • موی بیرون زده از ضایعه
  • رطوبت غیرمنتظره در پایین کمر
  • تب خفیف و نادر
  • وجود چندین حفره یا سوراخ در سطح پوست

 

در ادامه هر یک از علائم برایتان توضیح داده می شود.

 

محل قرار گرفتن

کیست موئی در قسمت هایی از بدن که موی بیشتری وجود دارد ایجاد می شود. انتهای ستون فقرات یا همان دنبالچه بهترین قسمت برای بروز این بیماری می باشد.

 

عفونی شدن

در صورتی که متوجه کیست موئی در همان ابتدا نشوید این کیست به مرور عفونی می شود و ممکن است به آبسه تبدیل گردد. این نوع کیست ها در اکثر موارد عفونی شده و ترشحات چرکی بد بویی را از خود ترشح می کنند که نشانی از عفونت در آن هاست.

 

درد در هنگام نشستن یا ایستادن

یکی دیگر از علائم شایع در این بیماری درد می باشد که با توجه به حاد یا مزمن بودن کیست موئی در فرد ایجاد می شود. در صورت اقدام نکردن برای درمان می تواند در کارهای روزمره فرد باعث اختلال شود. این درد در هنگام نشستن و ایستادن می تواند شدید تر باشد.

 

التهاب و قرمزی

این نوع علائم بیشتر به دلیل قرار گیری مو در داخل پوست و جا به جایی سلول های داخل پوست ایجاد می شود. سلول های ایمنی بدن در این حالت به مو به عنوان یک جسم بیگانه نگاه می کنند و به سمت آن حمله می کنند. در طول این حمله ترشح عوامل ایجاد کننده التهاب توسط گلبول های سفید باعث ایجاد التهاب و قرمزی در ناحیه خواهد شد. یکی دیگر از دلایل التهاب می تواند دست کاری یا عفونت باشد.

 

تب و لرز

تب و لرز زمانی که کیست موئی عفونی شده باشد نمایان می شود. زمان عفونی شدن بدن این عفونت را به قسمت های دیگر بدن نیز پخش می نماید و باعث تب و لرز در فرد می گردد.

 

خروج ترشحات خونی و چرکی با بوی بد 

سینوس مویی در بیشتر مواقع می تواند دارای ترشحات چرکی باشد. در این مواقع، سینوس ایجاد شده در سطح پوست باعث تخلیه عوامل چرکی به وجود آمده در بافت های عمقی پوست می شود.

 

بوی بد ناشی از عفونت به دلیل مواد سمی و متابولیکی است که توسط باکتری ها در بافت های عمیق پوسی ایجاد می شود.

دلایل ایجاد کیست موئی چیست؟

 

  • چاقی و اضافه وزن
  • وراثت
  • فرو رفتن مو به داخل پوست
  • زندگی بدون تحرک
  • ایجاد ضربه به ناحیه موردنظر
  • تعریق بیش از اندازه پوست
  • استفاده از لباس های تنگ
  • به هم ریختگی هورمون ها در سنین بلوغ

تمامی دلایل ذکر شده می تواند گامی به سوی مبتلا شدن به کیست موئی باشند.

 

پیشگیری از بیماری کیست موئی

 

رعایت بهداشت: شست و شویی مداوم ناحیه مورد نظر می تواند در عدم ابتلا به این بیماری بسیار موثر باشد، همچنین استفاده از وان آب گرم نیز می تواند در تحقق این امر موثر باشد.

از بین بردن دائم موهای زائد در ناحیه مورد نظر

پرهیز از نشستن به مدت طولانی

کاهش تعریق در افرادی که تعریق زیادی دارند

جلوگیری از اضافه وزن

پوشیدن لباس سبک و گشاد

درمان

 

در گذشته برای درمان کیست موئی از جراحی باز و بسته استفاده می کردند ولی با گذشت زمان و پیشرفت های علمی و درمانی امروزه درمان توسط لیزر انجام می شود که نه تنها درمان صورت می گیرد بلکه بازگشت این بیماری را به صفر رسانده است.

ادامه مطلب
درمان کیست موئی

درمان کیست موئی

 

قبل از گفتن راه های درمان کیست موئی توضیح مختصری در مورد این بیماری خواهیم داد.

 

کیست موئی چیست؟

پیلونیدال همان کیستی می باشد که از تجمع کلافی از موها به وجود می آید. بعضی از قسمت های بدن که بیشتر در بالای باسن و بین کفل ها می باشد به وجود می آید. موی بدن به جای رشد کردن به سمت بیرون پوست به سمت داخل رشد کرده و باعث کیست موئی می شود.

دلایل بسیاری برای ایجاد این کیست وجود دارد که به آن ها خواهیم پرداخت.

 

دلایل بروز کیست موئی چیست؟

 

• نشستن های طولانی مدت

• اضافه وزن و چاقی

• سابقه خانوادگی

• مشکلات هورمونی

• پر مو بودن کفل ها

• زندگی کم تحرک

• ایجاد ضربه یا آسیب دیدگی محل

• تعریق بیش از اندازه پوست

• استفاده از لباس های تنگ

 

تمامی دلایل ذکر شده می تواند ایجاد کیست موئی یا پیلونیدال در بدن کند. این دلایل علائمی دارند که شما متوجه بروز این مشکل خواهید شد:

علائم کیست موئی چیست؟

 

 

• وجود پوست قرمز و ملتهب در اطراف مقعد

• موی بیرون زده از ضایعه

• ایجاد سوراخ‌هایی در پوست

• تب خفیف و نادر

• درد شدید در هنگام نشستن یا ایستادن

• وجود چندین حفره یا سوراخ در سطح پوست

• ایجاد تورم و التهاب در محل کیست

• رطوبت غیرمنتظره در پایین کمر

• خارج شدن ترشحات چرکین و خون آلود از کیست که همراه با بویی ناخوشایند است

 

 

روش های مختلفی برای درمان وجود دارند برخی از این درمان ها در منزل صورت می گیرند که باید متذکر شویم که درمان های خانگی نمی توانند کیست موئی را از بین ببرند زیرا برای از بین بردن کیست پیلونیدال حتما باید آن را کاملا تخلیه نموند روش های درمان خانگی می تواند به کاهش درد و یا از تبدیل کیست به آبسه جلوگیری نمایند.

درمان های موثر درمانی است که توسط پزشک کیست موئی انجام شود.

 

روش های درمان کیست موئی

 

درمان با دارو: در مراحل ابتدایی بروز علائم بیماری ، برای درمان معمولاً دارو تجویز می شود. درمان کیست مویی با دارو، بیشتر شامل مصرف آنتی بیوتیک هایی مثل سفالکسین و یا سفیکسیم می شود. اما باید به این نکته توجه داشت که مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک بخاطر عوارضی که دارند، به هیچ وجه درست نیست و حتماً باید زیر نظر پزشک متخصص وبا نسخه صورت پذیرد.

به صورت کلی درمان دارویی و استفاده از آنتی بیوتیک ها و مسکن ها پیش نیازی بر عمل جراحی چه بصورت باز و چه بصورت لیزری می باشد و بعنوان روش  درمان قطعی مورد استفاده قرار نمیگیرد.

 

جراحی باز: در این عمل به کمک تیغ جراحی بافت را برش می دهند و عفونت تخلیه می گردد. در این روش فرد کاملا بیهوش می گردد یا از کمر به پایین کاملا بی حسی انجام می شود.

محل برش داده شده به همان صورت باقی می ماند تا به مرور زمان که حدودا 2 ماهی می شود التیام یابد. داخل زخم توسط پانسمان پر می گردد و طبق دستور پزشک باید از آن مراقبت نمود.

احتمال عود مجدد این بیماری در عمل باز پایین می باشد.

 

جراجی بسته: جراحی به روش بسته شباهت زیادی به جراحی باز دارد با این تفاوت که محل جراحی به صورت بیضی برش داده می شود. بعد از تخلیه عفونت محل زخم بخیه زده می شود. احتمال عود مجدد در روش بیشتر است به همین دلیل باید از آنتی بیوتیک استفاده شود. 

دوران نقاهت در این روش به دلیل بخیه زدن محل جراحی کمتر می باشد و فرد زودتر به روال عادی زندگیش بر میگردد.

 

جراحی کیست مویی با لیزر: در عصر حاضر به دلیل پیشرفت علم پزشکی و پیدایش روش های نوین درمانی، بیماران دیگر ملزم به تحمل مشکلات جراحی به روش های قدیمی و تحمل درد و ناراحتی های بعد از آن نیستند. بهترین درمان کیست مویی بدون جراحی و با لیزر است که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد. لیزر به عنوان روشی قطعی و بدون بازگشت شناخته شده و نیازی به بیهوشی یا بستری شدن در بیمارستان را نخواهد داشت.

 

بهترین روش برای درمان کیست موئی لیزر می باشد .

مزایای لیزر کیست موئی

 

• دوره نقاهت چند روزه

• درمان با بی حسی موضعی انجام می شود

• درد و خون ریزی بسیار کم

• هزینه مناسب و مقرون به صرفه

• نیازی به استفاده از پانسمان ندارد

• سرعت در ترمیم و بهبود زخم

 

ادامه مطلب
علت بروز بواسیر چیست؟

علت بروز بواسیر چیست؟

 

قبل از پاسخ دادن به این که علت بروز بواسیر چیست، ابتدا شما را با این بیماری آشنا می سازیم.

بیماری بواسیر چیست؟

منظور از هموروئید ۳ عدد بالشتک عروقی است که در ناحیه انتهای راست روده و در خروجی مقعد واقع شده و روی آن با مخاط طبیعی روده پوشیده شده است.

این بالشتک‌ها به طور طبیعی ۱۵ درصد از فرآیند کنترل مدفوع را بر عهده دارند. بیماری هموروئید یا بواسیر عبارت است از بزرگ شدن غیرطبیعی این بالشتک‌ها است که می‌تواند منجر به بروز علائمی شود که در اصطلاح مردم آن را بیماری بواسیر یا هموروئید می‌دانند.

بواسیر در ابتدای به وجود آمدن ممکن است مشکل خاصی برای فرد ایجاد نکند ولی با پیشرفت کردن باعث بروز دردهایی خواهد شد که فرد را از نشستن باز می دارد.

علت های بروز بیماری بواسیر چیست؟

 

بواسیر زمانی رخ می دهد که سیاهرگ های راست روده به دلایل مختلفی تحت فشار زیادی قرار بگیرند و متورم شوند. یکی از این دلایل می تواند نشستن های طولانی مدت در توالت باشد. در ادامه به علت های دیگر آن می پردازیم:

 

فشار آوردن هنگام مدفوع: اگر در زمان دفع مدفوع بیشتر از 5 دقیقه مجبور به فشار آوردن هستید باید بدانید این فشار باعث خون ریزی خواهد شد و این امر طبیعی نمی باشد.

 

مصرف پایین آب : باعث سفتی مزاج و خشکی مدفوع می شود و همین امر باعث می شود در هنگام دفع مدفوع با مشکل مواجه شوید.

 

مصرف ادویه زیاد: برخی از ادویه ها مانند فلفل باعث تحریک مقعد و زخم شدن آن می شود.

 

چاقی مفرط: چاقی و اضافه وزن می‌تواند علاوه بر ایجاد کم تحرکی و کاهش حرکات روده، فشار زیادی را به قسمت تحتانی بدن وارد می‌کند. در قسمت رکتال، رگ‌های خونی بزرگ شده و فرد در زمان دفع، دچار خونریزی می‌شود.

 

بارداری: بارداری نیز می‌تواند هم به دلیل تغییرات هورمونی بدن و هم به دلیل بزرگ شدن شکم باعث تحریک مقعد گردد. تا جایی که بسیاری از خانم ها در دوران بارداری خود دچار بواسیر یا هموروئید می‌شوند.

 

مواد غذایی فاقد فیبر: کمبود فیبر در موادغذایی باعث سفتی مدفوع می شود. وقتی دفع مدفوع به سختی انجام گیرد این فشار روی دیوارهای مقعد اصطحکاک ایجاد می کند و باعث خون ریزی می گردد.

 

یبوست: اگر فردی دچار یبوست باشد کم کم این امر باعث بروز بواسیر خواهد شد. برای پیشگیری بهتر است از شربت ها یا قرص های رونده استفاده شود.

 

ورزش: برخی از ورزش ها مانند وزنه برداری فشار زیادی به رگ های مقعد وارد می کند و باعث بواسیر می شود.

 

اسهال: در این حالت فرد مجبور می شود که مکررا به دستشویی برود و این امر باعث ایجاد زخم و عفونت خواهد شد.

 

اعتیاد: برخی از مواد مخدرها مثل تریاک باعث تحریک دستگاه گوارش فرد می شود.

 

نشستن های طولانی مدت: برخی از مشاغل مانند کارمندی و رانندگی که فرد مجبور است زمانی طولانی را در حالت نشستن سر کند می تواند باعث ایجاد فشار به مقعد شود و فرد مستعد بواسیر شود.

 

حالت نامناسب بد: غلط نشستن و خم شدن به جلو می‌تواند موجب فشار به مقعد و بواسیر شود.

این مقاله را حتما بخوانید: درمان بیماری های نشسمنگاهی با لیزر

برای پیشگیری از بواسیر چه باید کرد؟

 

در صورت مشاهده خونریزی از مقعد حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است علت آن هموروئید نبوده و بیماری‌های خطرناک تری مانند سرطان، موجب این خونریزی شده باشد.

1. از فشار بیش از حد در هنگام دفع خودداری کنید

2. آب و مایعات بیشتر بنوشید

3. مقدار بیشتری فیبر در برنامه غذایی خود قرار دهید

4. به مدت طولاتی ننشینید یا سرپا نایستید

 

برای تسکین دادن درد و خارش می توانید از روش های زیر کمک بگیرید:

 

  1. برای بهبود درد و خارش می توانید از یخ استفاده کنید.
  2. روزانه 2 الی 3 مرتبه و هر بار به مدت 15 دقیقه حمام آب گرم بگیرید. برای شست و شوی ناحیه‌ی متورم از صابون بدون رایحه استفاده نمایید. ولی بایستی توجه داشته باشید که به این ناحیه فشاری وارد نکنید.
  3. استفاده از مسکن هایی مانند استامینوفن، آسپرین و ایبوپروفن می تواند درد را کاهش دهد.
  4. برخی کرم ها مثل نارون کوهی می‌تواند باعث بهبود درد و خارش بشود.
  5. از لباس های نخی و راحت استفاده نمایید.
  6. در صورتی که باردار هستید به پهلویتان دراز بکشید. این امر باعث کاهش التهاب ناحیه‌ی بواسیر می‌شود.

ادامه مطلب
بهترین درمان مو برگشتی یا پیلونیدال

بهترین درمان مو برگشتی یا پیلونیدال

 

 

قبل از اینکه بخواهیم راجب درمان مو برگشتی و بهترین درمان پیلونیدال برایتان بگوییم بهتر است کمی راجب خود بیماری مو برگشتی برایتان صحبت کنیم.

 

بیماری مو برگشتی و یا پیلونیدال چیست؟

 

همان طور که از نامیش پیداست بیماری مو برگشتی در اثر رشد نکردن مو به بیرون بر بلعکس و به داخل رشد کردنشان به وجود می آید که اگر درمان نشود ایجاد عفونت و آبسه می کند.

تنها راه درمان مو برگشتی خارج نمودن این کلاف مویی می باشد. درمان های گیاهی و خانگی تنها به کاهش التهاب بیماری آن هم به صورت موقت کمک می کنند و نمی توانند به صورت ریشه ای این بیماری را درمان کنند.

 

درمان مو برگشتی بستگی میزان رشد کیست و سینوس که در چه مرحله باشند دارد. در درمان تخلیه کیست مویی و از بین بردن جدار کیست حائز اهمیت می باشد. مسئله مهم دیگر بازگشت و عود نکردن مجدد است. در نتیجه بهترین روش درمان مو برگشتی درمانی است که بیمار کمترین دوره نقاهت و سختی را سپری کند.

 

چگونه مو برگشتی درمان می شود؟

 

درمان دارویی

در صورتی که از روش ها و درمان های خانگی استفاده کردید و نتیجه ای در بر نداشتند باید به پزشک مراجعه نمایید. آلوده شدن کیست به این معنی که ممکن است دردناک، گرم و ملتهب و یا قرمز شده پوست یا علائم بدتر شود. تا زمانی که به پزشک مراجعه نکرده اید محل را تمیز نگه دارید و مراقب باشید ضربه ای به آن ناحیه وارد نگردد.

 

    الف. خشک کردن مو برگشتی

اول از همه پزشک ناحیه را بی حس کرده و با تیغ جراحی یا لیزر برش کوچکی بر روی کیست می زند و مخلوطی از پوست مرده چرک و خون خارج خواهد شد و به اصطلاح کیست را خشک می کنند. در اکثر مواقع ناحیه برش خورده و تخلیه شده را باز می گذارند تا از عود احتمالی جلوگیری شود هر چند این روش منجر به بهبودی دیرهنگام می شود و دوره نقاهت را طولانی می کند اما روش مطمئنی برای خشک کردن کامل کیست مویی است.

 

تمیز نگهداشتن ناحیه

بعد از استفاده از روش خشک کردن باید همیشه ناحیه مورد نظر را تمیز نگه دارید. پانسمان را زود به زود تعویض کنید و ناحیه را بعد از ۴۸ ساعت بعد از برش با اجازه پزشک می توانید بتادین بزنید و یا در لگن آب ولرم و بتادین بنشینید تا ناحیه تمیز شود. در طی طول درمان موهای زائد ناحیه مورد نظر را اصلاح نمایید. زیرا همین موها ایجاد بیماری پیلونیدال کردند و باز هم ممکن است این اتفاق رخ دهد.

 

درمان خانگی

به محض دیدن علائمی مانند خارش و سوزش می توانید درمان خانگی را شروع نمایید تا از تشکیل کامل کیست مویی جلوگیری نمایید. اما در صورتی که علائم جدی تری مانند عفونت را مشاهده نمودید حتما باید به پزشک مراجعه نمایید.

درمان هایی که مناسب منزل می باشند عبارتند از:

 

·        کمپرس آب گرم برای درمان مو برگشتی

·        استفاده از روغن ها برای درمان کیست مویی

·        استفاده از مواد خشک کننده مانند سرکه سیب

 

1.    عمل جراحی باز: در درمان مو برگشتی با روش جراحی باز، بخشی از پوست پیرامون این عارضه با چاقو برش میخورد و عفونت خارج می شود. در این روش زخم بسته نمیشود تا بطور طبیعی التیام یابد که معمولا چندین هفته طول میکشد و باید کاملا طبق دستور پزشک از آن مراقبت شود.

 

2.    جراحی بسته: بدین معنا است که فقط بخش سینوس یا کیست برداشته میشود. در این روش برش سینوس تقریبا بیضی شکل است و سپس دو طرف برش به هم رسانده و بخیه می خورد. مزیت این روش در صورت موفقیت این است که زخم سریع تر التیام مییابد ولی احتمال برگشت سینوس بیشتر است. البته درصورتیکه بخیه از بین کفل ها به بیرون زده شود خطرهای احتمالی کمتر خواهند بود.

 

 

3.    درمان به وسیله لیزر: بهترین درمان مو برگشتی است. به دلیل اینکه بیمار دیگر نیازی به بستری شدن ندارد و دوره نقاهت سختی را طی نخواهد کرد. به وسیله اشعه لیزر انجام می شود،بوسیله اشعه لیزر برشی روی سینوس ایجاد می‌شود تا عفونت و زائده هایی که داخل آن تجمع پیدا کرده بطور کامل تخلیه شود. به دلیل سوزاندن رگ‌های خونی در این روش، میزان خونریزی به حداقل می‌رسد. همچنین به دلیل دقت و ظرافت بالای عمل کیست مویی با لیزر، در این روش از درمان برگشت و عود کردن این بیماری به صفر رسیده است.

 

ادامه مطلب
درمان بیماری های نشیمنگاهی با لیزر

درمان بیماری های نشیمنگاهی با لیزر

بیماریهای که در نشیمن گاه یا مقعد بروز میکنن دلایل مختلفی دارند اما رایج ترین آنها عدم مصرف فیبر و عدم تحرک است.

اکثر بیماری های نشیمنگاهی قابل درمان هستند یا میتوان از پیشرفت آنها جلوگیری کرد.

خشکی مدفوع، یبوست، عدم مصرف میوه جات وسبزیجات، مصرف فست فود عدم تحرک کافی و نشستن و ایستادن طولانی مدت عواملی هستند که باعث بروز بیماری های نشیمنگاهی در فرد می‌شوند.

حتی اگر فردی دچار یبوست باشد، در هنگام دفع ممکن است فشار زیادی به دیواره های مقعد وارد کند. همین امر موجب میشود تا رگهای ناحیه ی مقعدی دچار التهاب شوند و منجر به بیماری های نشیمنگاهی شود.

در اغلب بیماری های نشیمنگاهی علائم مشابه یکدیگرند به همین دلیل تشخیص آن ها سخت است و باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

بسیاری از افرادی که به این بیماری ها مبتلا هستند به علت خجالت نسبت به درمان خود اقدام نمی‌کنند و از مراجعه به پزشک امتناع می کنند. اما باید بدانند که به همین علت است که بیماری به مرحله حاد خود می‌رسد و مشکلات بسیار زیادی برای فرد ایجاد می کند.

 



بواسیر یا هموروئید، شقاق یا فیشر مقعدی، فیستول مقعدی، زگیل مقعدی و آبسه مقعدی از رایج ترین بیماری های نشیمنگاهی هستند.

برای پیشگیری از بروز این بیماری ها افراد باید رژیم غذایی سالم داشته باشد آب را به فراوانی مصرف کنم و سبزیجات، میوه جات، فیبر و ... را در رژیم غذایی خود قرار دهند.

تشخیص دقیق بیماری از طریق دستگاههای خاص و انجام آزمایشگاهی مخصوص بیماری های نشیمنگاهی صورت می گیرد پس فرد نباید به صورت خودسرانه به درمان مشغول شود و حتماً باید به پزشک مراجعه کند. پزشک متخصص پس از تشخیص بیماری بهترین روش درمان را پیشنهاد می‌کند. در نظر بگیرید که نسبت به بیماری های نشیمنگاهی بی توجه نباشید زیرا درد بسیاری به همراه دارند و در صورتیکه درمان نشوند پیشرفت می‌کند و به سلامتی شما آسیب جدی وارد می کنند. برای درمان بیماری های نشیمنگاهی راه های متفاوتی وجود دارد.

لیزر، دارو، درمان غذایی و جراحی، راه های درمان این بیماری ها هستند/

ما در این مقاله درمان با لیزر را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

لیزر:

 


لیزر دستگاهی است که با ایجاد یک فرآیند تقویت نور، پرتویی منسجم از نور را ساطع می‌کند و دارای توان و قدرت بالایی است. لیزرها انواع مختلفی دارند که بر اساس طول موج تقسیم بندی می‌شوند و هر طول موجی کاربرد متفاوتی دارد. شاید با نام  لیزرهایی مانند Co2 ، مادون قرمز، دیود، لیزرهای برقی و لیزرهای فیبر برخورد کرده باشید. نوری که لیزر ساطع می‌کند، یک نور تکرنگ است و به دلیل همین همگرایی، از توان بالایی برخوردار است.

در علم پزشکی از لیزر برای تشخیص و درمان استفاده می‌شود. نحوه عملکرد آن به این صورت است که سلولها اشعه نوری که از لیزر ساطع می‌شود را جذب می‌کنند و با تابش اشعه بافت مورد نظر به تدریج داغ شده و در نهایت از بین می‌رود.

نوع لیزر بر اساس نوع عارضه ای که با آن مواجه هستید انتخاب می شود تا بهترین نتیجه را حاصل کند.

لیزر در درمان بیماری های نشیمنگاهی:

 

لیزر هم یک جراحی سرپایی است اما نسبت به جراحی مزیت‌هایی دارد.

 

درمان با لیزر تقریباً نتایج قطعی تری نسبت به دیگر درمان ها دارد و دوران نقاهت بسیار کوتاه تری دارد. این روش نیازی به بیهوشی و بستری ندارد و در کمتر از یک ساعت انجام می شود و درد و خونریزی ندارد و بدون پانسمان یا تامپون است.احتمال آسیب و خطا در این روش صفر است و هیچ گونه عوارضی ندارد و حتی احتمال بازگشت بیماری آنقدر پایین است که به صفر نزدیک است.

پزشکان نیز برای روش درمان مشورت بخواهید اکثر آنها نیز روش درمان با لیزر را پیشنهاد می کنند.

ادامه مطلب
طراحی سایت، پشتیبانی و سئو توسط وصل کلیک
طراحی سایت و سئو سایت پزشکی توسط پرگار وب